Waitrose

Haywards Heath

The Brief

BAM Construction secured a £35 million station upgrade project in West Sussex. This scheme would create a mix of commercial and retail space. The site is located on a former brownfield site surrounding the railway station.

It would comprise of a Waitrose supermarket, fully refurbished railway station and a new multi storey car park. The largest aspect of which, is the two-storey Waitrose megastore. The lower level being a 2,300m² superstore and the upper level accommodating storage facilities and car park.

Our Approach

 
  • The structure required an elliptical curved member which would dictate the shape of the building. The member would curve to mimic the curvature of the road whilst offering an aesthetically bold shape.
  • This required considered procurement practices for these materials to ensure high quality of this bespoke member. Through close-inspection and good erection practices, we could guarantee the desired visual aesthetic .
  • Careful planning and strategic execution were pivotal to erect both safely and efficiently. Due to the roof structure having several diagonal slopes. Coupled with the fact that erection of the structure could not take place on the buildings footprint.

Waitrose

Haywards Heath

Discuss your next
project today

The Outcomes

Upon completion, the building was shortlisted for “Mid-Sussex Design Awards” demonstrating the level of workmanship and expertise in designing and erecting this structure. 

We scored six “Very Goods” on a performance review by BAM Construction, ranging from our Supervision and Standard of Work through to our level of co-operation on finance, contract and design input. 

We continue to grow our relationship with BAM Construction and strive to deliver to their high standards and provide value.

“The site achieved a 10/10 ranking from the Considerate Constructors Scheme (CCS), ranking it beyond ‘exceptional’ and into the bracket of ‘innovative’
Considerate Constructors logo
Phillip Garland
CCS Inspector